Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 14


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 14


1. Mrs. Sushella celebrated her wedding anniversary on Tuesday, 30th September 1997. When will she celebrate her next wedding anniversary on the same day?

(a) 30 September 2003
(b) 30 September 2004
(c) 30 September 2002
(d) 30 October 2003

2. Postal voting is otherwise called

(a) plural voting
(b) proxy voting
(c) weighted voting
(d) secret voting

3. Stability of the Government is assured in

(a) Parliamentary Form of Government.
(b) Presidential Form of Government.
(c) Plural Executive System
(d) Direction Democracy

4. According to the Indian Constitution, the vacancy in the office of the President of India shall be filled within

(a) 1 month
(b) 6 months
(c) 3 months
(d) 1 year

5. Who is the Tennis star to become World No. 1 seed at the youngest age?

(a) Stefii Graf
(b) Monica Seles
(c) Chris Evert
(d) Martina Hingis

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. What is “Vishva Mohini”?

(a) Name for India’s Beauty Queen
(b) The title given to Lata Mangeshkar for her contribution to music
(c) An Indian ship
(d) A famous book on Indian dances

7. The main function of the World Trade Organisation (WTO) is

(a) enforcing of Uruguay Round Agreements
(b) facilitating multilateral trade relations of member countries and reviewing trade policies
(c) administering trade dispute settlement procedures
(d) None of the above

8. Name the author of the book A Passage to England

(a) E. M. Forster
(b) Nirad C. Choudhary
(c) Vikram Seth
(d) Eric Segal

9. Which is the long-range missile that was tested by Pakistan in the wake of India testing Agni II?

(a) Ghauri II
(b) Shaheen I
(c) Hatf I
(d) Half II

10. The Indian Naval Ship being converted into a maritime museum is

(a) Sagar Samrat
(b) Kanishka
(c) Samrat Ashoka
(d) Vikrant

Answer:

1. (a) 2. (b) 3. (b) 4. (b) 5. (d) 6. (d) 7. (b) 8. (b) 9. (a) 10. (d)

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री


Get Daily Study Material via Email.


comments powered by Disqus