Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 18


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 18


1. Which Bank has emerged the only Indian company among the world’s 10 biggest consumer financial services firms, after giants like American Express, Visa and Mastercard?

(a) State Bank Of India
(b) ICICI Bank
(c) HDFC Bank
(d) IDBI Bank

2. Who has won Spanish Grand Prix 2015?

(a) Hamilton murray
(b) Sebastian Vette
(c) Andy Smith
(d) Nico Rosberg

3. Name the Malaysian woman who has become the world’s oldest women(and also the oldest living person, presently)?

(a) Nurul Yeoh
(b) Yati Musdi
(c) Michele Chia
(d) Celine Choo

4. In which country, military chopper has crashed 7 people including the ambassadors of the Philippines and Norway?

(a) Russia
(b) Pakistan
(c) Afghanistan
(d) Yemen

5. Who has been appointed as the new member in the Central Board of Direct Taxes, the apex policy making body of the Income Tax department?

(a) S K Ray
(b) P K shah
(c) Anil Bansal
(d) Suraj Kapoor

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. Which political party has expelled the Anupriya Patel, Member of Parliament from all party posts?

(a) Apna Dal
(b) Janta Dal
(c) AAP
(d) Bharatiya Janta Party

7. Who has crowned with TOISA Sports person Of the year ?

(a) Jitu Rai
(b) Saina Nehwal
(c) Mary Kom
(d) Virat Kohli

8. Who has Crowned “ Lifetime Achievement Of The Year” from the legendary Olympic Champion Carl Lewis and Times Group MD Vineet Jain in a ceremony that was attended by India’s sporting people?

(a) Sachin Tendulkar
(b) Kapil Dev
(c) Milkha Singh
(d) P T usha

9. Who has won the “Youth Icon of the Year” at TOISA?

(a) Jitu Rai
(b) Saina Nehwal
(c) Mary Kom
(d) Virat Kohli

10. Name the veteran film actor conferred with the prestigious Dada Saheb Phalke award at the landmark Prithvi Theatre in Mumbai by Union Information and Broadcasting Minister on 10th May’15?

(a) Shashi Kapoor
(b) Mukhesh khanna
(c) Rekha
(d) Anil Kapoor
(5) None of these

Answer:

1. (c) 2. (d) 3. (b) 4. (b) 5. (a) 6. (a) 7. (a) 8. (c) 9. (b) 10. (a)

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री


Get Daily Study Material via Email.


comments powered by Disqus