Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set -26


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set -26


1. Nine time Wimbledon Champion of Women’s Singles Match in Tennis is

(a) Mary Joe Fernandaz
(b) Jana Novotna
(c) Iva Majoli
(d) Martina Navrotilova

2. The book “The God of small things” is written by

(a) Pupul Jayakar
(b) Sobha De
(c) Shekhar Kapoor
(d) Arundhati Roy

3. Which of the following states is called Tiger State’ of India?

(a) Himachal Pradesh
(b) Gujarat
(c) Madhya Pradesh
(d) Assam

4. The district Primary Education Programme-a Centrally Sponsored Programme in India is supported by

(a) International Monetary Fund
(b) World Bank
(c) UNESCO
(d) Japanese Government

5. ‘Na Khatam Honewali Kahani’ (The never ending story) is an autobiography of

(a) T.N. Seshan
(b) Amitabh Bachchan
(c) Sonia Gandhi
(d) V.P. Singh

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. From where was India’s multipurpose telecommunication satellite INSAT-2 E launched?

(a) Baikanour
(b) Thumba
(c) Sriharikota
(d) Kourou

7. Antyodaya Programme is associated with

(a) liberation of bonded labour
(b) bringing up cultural revolution in India
(c) demands of textile labourers
(d) upliftment of the poorest of the poor

8. A few years ago an Indian city celebrated its 400th birthday. It is

(a) Bangalore
(b) Hyderabad
(c) Trivandrum
(d) Mumbai

9. The General Agreement on Tariffs and Trade was replaced by

(a) North American Free Trade Association
(b) South Asian Free Trade
(c) World Trade Organisation
(d) None of these

10. Which statement on the Harappan Civilisation is correct?

(a) Horse sacrifice was known to them.
(b) Cow was sacred to them.
(c) Pashupati was venerated by them.
(d) The culture was not generally static.

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (d) 2. (d) 3. (c) 4. (c) 5. (d) 6. (d) 7. (d) 8. (b) 9. (c) 10. (c)


Get Daily Study Material via Email.