Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set -5


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set -6


1. How many feet has a crab got?

(a) 12
(b) 10
(c) 8
(d) 6

2. When was the Public Service Commission, the original version of the U.P.S.C. set up?

(a) 1st October, 1926
(b) 1st April, 1937
(c) 15th August, 1947
(d) 26th January, 1950

3. The main source of revenue for a State Government in India is

(a) Sales tax
(b) Excise duty
(c) Income tax
(d) Property tax

4. Where is the Swami Narayan temple, Akshar-dham located ?

(a) Dwaraka, Gujarat
(b) Puri, Orissa
(c) Mathura, Uttar Pradesh
(d) Gandhinagar, Gujarat

5. Which one of the following is found only in women ?

(a) Thyroid
(b) Pituitary
(c) Ovary
(d) Adenoid

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. Gamma rays can cause

(a) gene mutation
(b) sneezing
(c) burning
(d) fever

7. Which one of the following is NOT a function of kidney ?

(a) Regulation of blood pH
(b) Removal of metabolic wastes from the body
(c) Production of antibodies
(d) Regulation of osmotic pressures of the blood

8. Water in plants is transported by

(a) cambium
(b) phloem
(c) epidermis
(d) xylem

9. Which State of India has the largest reserves of monazite, with a high thorium content ?

(a) Kerala
(b) Karnataka
(c) Gujarat
(d) Maharashtra

10. The Indian Wild Ass (GhorKhur) is found in

(a) Sunderbans
(b) Assam forests
(c) The Rann of Kuchh
(d) Kaveri delta

Answer:

1. (d) 2. (a) 3. (b) 4. (d) 5. (c) 6. (a) 7. (c) 8. (d) 9. (a) 10. (c)

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री


Get Daily Study Material via Email.


comments powered by Disqus