Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 63


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 63


Directions: Find the related word/letters/number to complete the analogy.

1. Genuine : Authentic Mirage : ?

(a) Illusion
(b) Image
(c) Hideout
(d) Reflection

2. Thunder : Rain :: ? : Night

(a) Day
(b) Dusk
(c) Dark
(d) Evening

3. 18 : 30 :: 36 : ?

(a) 64
(b) 66
(c) 54
(d) 62

4. 0.16: 0.0016:: 1.02: ?

(a) 10.20
(b) 0.102
(c) 0.0102
(d) 1.020

5. ACEG : NPRT :: ADGJ : ?

(a) NRTX
(b) ORVX
(c) NQSU
(d) NQTW

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. FHEG : JLIK :: PROQ : ?

(a) TVSU
(b) VTUS
(c) TVUS
(d) SUVT

Directions: Find the odd one out from the given alternatives.

7. (a) node
    (b) abode
    (c) shy
    (d) across

8. (a) Microbe
    (b) Microfilm
    (c) Microphone
    (d) Microscope

9. (a) Sociologist
    (b) Economist
    (c) Neurologist
    (d) Educationist

10. (a) DINS
      (b) CHNR
      (c) BGLQ
      (d) AFKP

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (b) 2. (a) 3. (a) 4. (c) 5. (d) 6. (b) 7. (b) 8. (a) 9. (c) 10. (a)


Get Daily Study Material via Email.