Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 64


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 64


Directions: Find the odd one out from the given alternatives.

1. (a) ACE
    (b) FHJ
    (c) KLM
    (d) SUW

2. (a) (52, 142)
    (b) (54, 126)
    (c) (56, 168)
    (d) (58, 184)

Directions: From among the given alternatives select the one in which the set of numbers is most like the set of numbers given in the question.

3. Given set (3, 7, 15)

(a) 2, 6, 10
(b) 4, 8, 18
(c) 5, 9, 17
(d) 7, 12, 19

Directions: Arrange the following words according to the Dictionary.

4. (A) eagle
    (B) earth
    (C) eager
    (D) early
    (E) each

(a) B, A, D, C, E
(b) A, E, B, D, E
(c) B, C, E, D, A
(d) E, C, A, D, B

5. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following ?

(A) Infant
(B) Old
(C) Adult
(D) Adolescent
(E) Child

(a) E, D, C, B, A
(b) C, D, B, A, E
(c) A, E, D, C, B
(d) B, C, D, E, A

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. Who won the gold medal in football at the Sydney Olympics 2000 ?

(a) Italy
(b) Cameroon
(c) South Korea
(d) Columbia

7. Who won the gold medal for 400 metres run at two consecutive Olympic Games ?

(a) Michael Johnson
(b) Carl Lawis
(c) Alvin Harrison
(d) Gregory Haughton

8. Which rulers built the Ellora temples ?

(a) Chalukya
(b) Sunga
(c) Rashtrakuta
(d) Pallava

9. Which of the following is in the World Heritage list ?

(a) Khajuraho
(b) Nalanda ruins
(c) Hampi ruins
(d) Tajmahal

10. Who created the unforgettable literary character Swami?

(a) Vikram Seth
(b) R. K. Narayan
(c) Mulk Raj Anand
(d) Hari vansh Rai Bachchan

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (b) 2. (a) 3. (a) 4. (a) 5. (a) 6. (a) 7. (b) 8. (c) 9. (a) 10. (b)


Get Daily Study Material via Email.