Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 81


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 81


1. How many digits in all are required to write numbers from 1 to 50?

(a) 100
(b) 92
(c) 91
(d) 50

2. 82/3 is equal to :

(a) 11/2
(b) 64/3
(c) 4
(d) 10/3

3. The simplified form of  is:

(a) 0
(b) 4097/64
(c) 1
(d) 16/4097

4. simplifies to:

(a) 2-√3
(b) 2+√3
(c) 16-√3
(d) 40-√3

5. is equal to :

(a) 8
(b) 6
(c) 7/6
(d) 3

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. The next term of the sequence 1, 2, 5, 26, … is:

(a) 677
(b) 6
(c) 50
(d) 152

7. is equal to:

(a) 64
(b) 62
(c) 66
(d) 68

8. 25*25 is diveded by 26, the remainder is:

(a) 1
(b) 62
(c) 66
(d) 68

9. The smallest possinel three-place decimal is:

(a) 0.012
(b) 0.123
(c) 0.111
(d) None of the above

10. (7.5 × 7.5 + 37.5 + 2.5 × 2.5) is equal to:

(a) 100
(b) 80
(c) 60
(d) 30

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (a) 2. (d) 3. (b) 4. (d) 5. (c) 6. (a) 7. (d) 8. (b) 9. (b) 10. (d)


Get Daily Study Material via Email.