Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 82


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 82


Directions: In question numbers 1 to 7, select the related letter/word/number/figure from the given alternatives.

1. DE : 10::HI:?

(a) 17
(b) 20
(c) 36
(d) 46

2. ACEG : IKMO :: PRTV : ?

(a) QRUW
(b) JLMP
(c) WXAC
(d) XZBD

3. 6 : 222 : : 7 : ?

(a) 350
(b) 343
(c) 336
(d) 210

4. CLOSE : DNRWJ : : OPEN : ?

(a) PRJQ
(b) RPJB
(c) PRHR
(d) RZWR

5. DRIVEN : EIDRVN : : BEGUM

(a) UEBGM
(b) EUBGM
(c) BGMEU
(d) BGMUE

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. Framework : House : Skeleton : ?

(a) Ribs
(b) Skull
(c) Body
(d) Grace

7. January : November : : Sunday:?

(a) Tuesday
(b) Monday
(c) Friday
(d) Saturday

Directions: In question numbers 8 to 13, select the one which is different from the other three responses.

8. (a) ywus
(b) zxyv
(c) geca
(d) bzxv

9. (a) MKGA
(b) RPLF
(c) VTPJ
(d) PNID

10. (a) Plant-Flower
(b) Chair-Sofa
(c) Face-Eye
(d) Tree-Stem

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (b) 2. (c) 3. (a) 4. (d) 5. (c) 6. (a) 7. (d) 8. (b) 9. (b) 10. (d)


Get Daily Study Material via Email.