Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 90


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 90


1. If the income of Ram is 25/2 % more than that of Shyam, the income of Shyam is less than that of Ram by

(a) 100/9 %
(b) 27/2 %
(c) 175/2 %
(d) 793/9 %

2. The tax imposed on an article is decry ased by 10% and its consumption increases by 10%. Find the percentage change in revenue frm it.

(a) 10% increase
(b) 2% decrease
(c) 1% decrease
(d) 1.1% increase

3. In an alloy there is 12% of copper. To get 69 kg of copper, how much alloy will be required ?

(a) 424 kg
(b) 675 kg
(c) 828 kg
(d) 5210/3 kg

4. The price of coal is increased by 20%. By what per cent a family should decrease its consumption so that expenditure ramains same

(a) 40%
(b) 70/3 %
(c) 20%
(d) 50/3 %

5. Find the area of a triangle in which box is 1.5 m and height is 75 cm.

(a) 5256 sq.cm.
(b) 5625 sq.cm.
(c) 5265 sq.cm.
(d) 2625 sq.cm.

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. A town is in the farm of a rectangle having its sides in the ratio 2 : 3. The area of the lawn is 1/6 hectare. Find the length of the lawn.

(a) 60 m
(b) 40 m
(c) 50 m
(d) 70 m

7. Out of 24 students of a class 6 are 1 cm 15 cm in height 8 are 1 m 5 cm and the rest are 1 in 11 cm. What is the average height of the students?

(a) 1 m
(b) 1 m 10 cm
(c) 1 m 20 cm
(d) 2 m

8. The product of two positive integers is 1575 and their ratio is 9 ; 7. The smaller integer is

(a) 25
(b) 35
(c) 45
(d) 70

9. The product of two numbers is 120. ‘The sum of their squares is 289. The difference of these two numbers is

(a) 9
(b) 7
(c) 8
(d) 6

10. The HCF of two numbers 12906 and 14818 is 478. Their LCM is

(a) 400086
(b) 200043
(c) 600129
(d) 800172

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (a) 2. (c) 3. (b) 4. (d) 5. (b) 6. (c) 7. (b) 8. (b) 9. (b) 10. (a)


Get Daily Study Material via Email.