Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 92

Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 92

Directions: Select the related letters/word /number from the given altrnatives

1. Psychology : Mind :: Ornithology : ?

(a) Sanskrit
(b) Coin
(c) Mammal
(d) Bird

2. Suggestion : Demand :: Take : ?

(a) Give
(b) Snatch
(c) Gain
(d) Gift

3. Maximum : Excess :: Sly : ?

(a) Pleasant
(b) Conservative
(c) Haphazard
(d) Permanent

4. 169 :13 :: 289 : ?

(a) 19
(b) 17
(c) 27
(d) 23

5. 122 : 170 :: 290 : ?

(a) 362
(b) 299
(c) 315
(d) 341

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. EGIK : WUSQ :: DFJH : ?

(a) XVTR
(b) BDFH
(c) ECGI
(d) SQON

7. RED : EFS :: BLUE : ?

(a) FVMC
(b) DTKA
(c) FUNC
(d) GVND

Directions: Select the odd word/letters/number from the given responses

8. (a) Cotton
(b) Terene
(c) Silk
(d) Wool

9. (a) Light
(b) Wave
(c) Heat
(d) Sound

10. (a) Distinguish
(b) Scatter
(c) Differentiate
(d) Classification

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (d) 2. (b) 3. (b) 4. (b) 5. (a) 6. (a) 7. (a) 8. (b) 9. (c) 10. (d)


Get Daily Study Material via Email.