Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Maths Set -32


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Maths Set -32


1. Find the length of the largest rod that can be placed in

2. A solid metallic cone of height 10 cm, radius of base 20 cm is melted to make spherical balls each of 4 cm. diameter. How many such balls can be made ?

(a) 25
(b) 75
(c) 50
(d) 125

3. The height of a conical tank is 60 cm and the diameter of its base is 64cm. The cost of painting it from outside at the rate of Rs. 35 per sq. m. is

(a) Rs. 52.00 approx.
(b) Rs. 39.20 approx.
(c) Rs. 35.20 approx.
(d) Rs. 23.94 approx.

4. A cylindrical tank of diameter 35 cm is full of water. If 11 litres of water is drawn off, the water level in the tank will drop by :



5. A and B can do a piece of work in 72 days. B and C can do it in 120 days, A and C can do it in 90 days. In how many days all the three together can do the work ?

(a) 80 days
(b) 100 days
(c) 60 days
(d) 150 days

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. The value of (256)0.16 × (256)0.09 is :

(a) 256.25
(b) 64
(c) 16
(d) 4

7. Simplify :

(a) 1
(b) 0.1
(c) 0.01
(d) 0.001

 

(a) 1/2
(b) 4
(c) 2
(d) 1/4

9. 1 – [5 – {2 + (–5 + 6 – 2) 2}] is equal to :

(a) –4
(b) 2
(c) 0
(d) –2

10. if then value of x is:

(a) 1.64
(b) 2.64
(c) 1.764
(d) 0.1764

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (c) 2. (d) 3. (d) 4. (d) 5. (c) 6. (d) 7. (c) 8. (c) 9. (a) 10. (d)


Get Daily Study Material via Email.