Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set -11


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set -11


Directions (1-9): In each of the following questions select the related letters/word/number from the given alternatives.

1. CFIL : ORUX :: GDJM : ?

(a) HJLN
(b) NQST
(c) PSVY
(d) RTVX

2. BEHK : YVSP :: DGJM : ?

(a) JGDA
(b) ROLI
(c) WTQN
(d) ZWTQ

3. 24 : 60 : : 120 : ?

(a) 160
(b) 220
(c) 300
(d) 108

4. 392 : 28 : : 722 : ?

(a) 18
(b) 28
(c) 38
(d) 48

5. 123 : 36 : : 221 : ?

(a) 52
(b) 69
(c) 72
(d) 25

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. Timid : Ass : : Cunning : ?

(a) Ant
(b) Fox
(c) Rabbit
(d) Horse

7. Ecstasy : Gloom : : ?

(a) Congratulations : Occasion
(b) Diligent : Successful
(c) Measure : Scale
(d) Humiliation : Exaltation

8. Architect : Building : : Sculptor : ?

(a) Museum
(b) Stone
(c) Chisel
(d) Statue

9. MKQO : LNPR : : ? XVTZ

(a) YSUW
(b) SVWY
(c) VTWY
(d) WYTS

10. Find the odd number/letters/word from the given alternatives.

(a) PQXZ
(b) BCQN
(c) ABDF
(d) MNPR

Answer:

1. (c) 2. (c) 3. (c) 4. (c) 5. (d) 6. (b) 7. (d) 8. (d) 9. (a) 10. (b)

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री


Get Daily Study Material via Email.


comments powered by Disqus