Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set -2


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set -2


1. P, Q & R are educated, P, R & S are hard working, R, S & T are employed, P, Q, S & T are polite. Who is educated, hardworking, polite but not employed ?

(a) P
(b) Q
(c) R
(d) T

2. Rama travels 10 km towards the north, turns left and travels 4 km and then again turns right and covers another 5 km and then turns right and travels another 4 km. How far is he from the starting point ?

(a) 5 km.
(b)10 km.
(c)15 km.
(d)19 km.

3. A man starts from a point, walks 2 km towards north, turns towards his right and walks 2 km, turns right again and walks. What is the direction now he is facing ?

(a) South
(b) East
(c) North
(d) West

4. Mother : Child: : Cloud : ?

(a) Shine
(b) Water
(c) Rain
(d) Weather

5. Mountain : Hill :: Tree : ?

(a) Forest
(b) Shrub
(c) Leaf
(d) Ground

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. ADBC : WZXY : : EHFG : ?

(a) STUV
(b) TUSV
(c) STVU
(d) SVTU

7. JLNP : OMKI :: SUWY : ?

(a) MLKJ
(b) PLHD
(c) XVTR
(d) FGHI

8. 42 : 56 :: 72 : ?

(a) 81
(b) 90
(c) 92
(d) 100

9. 3265 : 4376:: 4673: ?

(a) 2154
(b) 5487
(c) 3562
(d) 5784

10.INTEGRAL

(a) ENTREATY
(b) TRIANGLE
(c) RELATING
(d) ALERTING

Answer:

1. (a) 2. (c) 3. (a) 4. (b) 5. (d) 6. (d) 7. (c) 8. (b) 9. (d) 10. (a)

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री


Get Daily Study Material via Email.


comments powered by Disqus