Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set -24


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set -24


1. As Lira is related to Italy, so is taka related to which country?

(a) Pakistan
(b) India
(c) England
(d) Bangladesh

2. As soft is related to wax, so is leather related to what ?

(a) Plain
(b) Rough
(c) Smooth
(d) Tough

3. As music is related to tune, so is design related to -

(a) Beauty
(b) Building
(c) Architecture
(d) Symmetry

4. As alphabet is related to letters, similarly necklace is related to what ?

(a) Gold
(b) Beads
(c) Ornament
(d) Silver

5. Paddy : Field :: Steel . ?

(a) Iron
(b) Factory
(c) Ore
(d) Mine

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. Laugh : Joke :: ? : Cracker

(a) Fear
(b) Anger
(c) Fireball
(d) Explode

7. President : India: : King

(a) England
(b) China
(c) Jordan
(d) France

8. Light : Rays: : Sound : ?

(a) Audio
(b) Wave
(c) Hear
(d) Visual

9. PCWL : REXM :: THNY : ‘?

(a) OZPL
(b) KOVZ
(c) PMKZ
(d) VJOZ

Directions: Find out the missing letter number in each of the following questions ?

10. 0, 2, 6, 12, ?. 30. 42

(a) 24
(b) 20
(c) 21
(d) 22

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (d) 2. (d) 3. (d) 4. (b) 5. (b) 6. (d) 7. (a) 8. (b) 9. (d) 10. (b)


Get Daily Study Material via Email.