General Knowledge (GK) for RRB Exams - SET-11


General Knowledge (GK) for RRB Exams - SET-11


1. What is the study of environment ?

ANS. Ecology

2. Highest statue of Christ is located at

ANS. Rio de Janeiro

3. Replanting in forest is called ?

ANS. Reforestation

4. Mouse is invented by?

ANS. Douglas Engelbart

5. Longest bridge of world is in which country?

ANS. China

6. King of Pallava Dynasty who wrote stories?

ANS. Narasimhavarman I

7. Right to freedom and liberty in which article of constitution?

ANS. Article 21

8. Largest princely state during Indian Independence?

ANS. Hyderabad

9. Which bacteria converts milk to curd?

ANS. Lactobacillus bacteria

10. UHT full form?

ANS. Ultra High Temperature

Study Kit for RRB Loco Pilot (ALP) Stage-1 Exam

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

11. Supreme Commander of Indian Defence Services?

ANS. President

12. Who Chinese came to India during Guptas period?

ANS. Fa Hien

13. Saina Nehwal?

ANS. Badminton

14. Rani laxmi bai died at which place?

ANS. Gwalior

15. Brain of computer?

ANS. C.P.U.

16. Muhammad Bin Tughlaq transferred from Delhi to?

ANS. Daultabad

17. Largest silk producer state of India?

ANS. Karnataka

18. Goecha La pass is in which state?

ANS. Sikkim

19. Nitrogen fixing bacteria?

ANS. Microorganisms

20. Which is Digital State of India?

ANS. Kerala

Study Kit for RRB Loco Pilot (ALP) Stage-1 Exam

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit


Get Daily Study Material via Email.


comments powered by Disqus