RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-28)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-28)

(a) 3: 2: 1
(b) 1: 2: 6
(c) 1: 3: 6
(d) 2: 4: 6

2. Divide Rs. 1250 among A, B, C, so that A gets 2/9 of B’ss

share and C gets 4 of A’s share.

(a) Rs. 200, Rs. 800, Rs. 250
(b) Rs. 200, Rs. 900, Rs. 150
(c) Rs. 150, Rs. 800, Rs. 300
(d) Rs. 200, Rs. 900, Rs. 75

3. The ratio of two numbers is 3 :8 and their difference is 115. The smaller of the two numbers is

(a) 184
(b) 194
(c) 69
(d) 59

4. Between two consecutive years my incomes are in the ratio of 2 : 3 and expenses in the ratio 5 : 9. If my income in the second year is Rs. 45000 and my expenses in the first year is Rs. 25000 my total savings for the two years is

(a) Nil
(b) Rs. 15000
(c) Rs. 10000
(d) Rs. 5000

5. Rs. 180 contained in a box consists of one rupee, 50 paise and 25 paise coins in the ratio 2 : 3 : 4. What is the number of 50 paise coins?

(a) 60
(b) 120
(c) 150
(d) 180

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. Of the three numbers whose average is 60, the first is one fourth of the sum of the others. The first number is

(a) 30
(b) 36
(c) 42
(d) 45

7. The average of 11 numbers is 10.8. If the average of the first six be 10.4 and that of the last six is 11.5, then the middle (6th) number is

(a) 10.3
(b) 12.6
(c) 13.5
(d) 15.5

8. The average age of 12 players of a team is 25 years. If the captain’s age is included, the average age increases by 1 year. The age of the captain is :

(a) 25 yrs.
(b) 38 yrs.
(c) 36 yrs.
(d) 26 yrs.

9. The average income of 40 persons is Rs. 4200 and that of another 35 persons is Rs. 4000. The average income of the whole group is:

(a) Rs. 4100
(b) Rs. 4106 3
(c) Rs. 410623
(d) Rs. 4108 3

10. The length of the diagonal of a square is ‘a’ cm. Which of the following represents the area of the square (in sq.cm.) ?

(a) 2a
(b)a/√2
(c) a2/2
(d) a2/4

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (b) 2. (b) 3. (c) 4. (d) 5. (b) 6. (b) 7. (b) 8. (b) 9. (c) 10. (c)


Get Daily Study Material via Email.