RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-7)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-7)

1. In which city Strategic Petroleum Reserves by Indian Strategic Petroleum Reserves Ltd (ISPRL), is getting ready for commissioning later this year ?

(a) Kanpur
(b) Visakhapatnam
(c) Mysore
(d) Cuttack

2. The Narendra Modi govt. has appointed 4 new governors.Which of the following pair is not correct

(a) Jharkhand – Droupadi Murmu
(b) Arunachal Pradesh -J P Rajkhowa
(c) Tripura: Tathagata Roy
(d) Meghalaya : Syed Ahmed

3. Name the First Asian woman who has been appointed as mayor in UK.

(a) Harbhajan Kaur Dheer
(b) Ranjana Mehta
(c) Usha Mahajan
(d) Ankita Kumari

4. Name the Picasso’s painting that has become the most expensive painting to sell at auction, going for 179.3 million dollar at Christie’s in New York.

(a) The old guitarist
(b) The Blue room
(c) Woman of Algiers
(d) Boy Leading a a Horse

5. PM Modi has shared specially created web-pages, on his upcoming visit to 3 countries. choose the incorrect option

(a) CHINA link-http://www.narendramodi.in/ china_home
(b) MANGOLIA link- http://www.narendramodi.in/ mongolia_home
(c) SOUTH KOREA link- http://www.narendramodi.in/ southkorea_home
(d) BRAZIL link http://www.narendramodi.in/ brazil_home

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

6. Judo union of Asia (J.U.A.) has elected Judo Federation of India President ………………… as the general secretary.

(a) Nikhil Singh
(b) Mukesh kumar
(c) Anuj Rao
(d) Deepak Yadav

7. Name the scheme under which Health Minister Mr JP Nadda has launched 5 cleanliness awards (2 best district hospitals, 2 best Community Health Centres or CHC, one award for PHC or Primary Health Centre).

(a) Purotsahan
(b) Kayakalp
(c) Shabashi
(d) Haq

8. India’s Rank in Human Capital Index is

(a) 112
(b) 70
(c) 100
(d) 138

9. Name the 8th standard Indian-American student who has won the prestigious “ National Geographic Bee Championship” after competing against 10 finalists from across USA, at National Geographic headquarters.

(a) Karan Menon
(b) Suraj Malik
(c) Dheeraj Sethi
(d) Rohit Aggrawal

10. RBI has relaxed 2-factors authentication norms for contactless cards upto Rs. 2,000 using NFC enabled credit and debit cards.Expand NFC.

(a) Near field communication
(b) Near free communication
(c) Near focusing communication
(d) Near field contact

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

Answer Key :

1. (b) 2. (d) 3. (a) 4. (c) 5. (d) 6. (b) 7. (b) 8. (c) 9. (a) 10. (a)

Get Daily Study Material via Email.