Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set -55


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set -55


1. Diamond is harder than graphite because of

(a) difference in layers of atoms
(b) tetrahedral structure of diamond
(c) difference of crystalline structures
(d) None of these

2. Gobar gas contains mainly

(a) methane
(b) ethylene
(c) propylene
(d) acetylene

3. Which of the following elements is non-radioactive ?

(a) Uranium
(b) Thorium
(c) Plutonium
(d) Zirconium

4. Who invented Radar ?

(a) J. H. Van Tassel
(b) Wilhelm K. Roentgen
(c) P.T. Farnsworth
(d) A. H. Taylor & Leo C. Young

5. Who developed the concept ‘World Wide Web’?

(a) Tim Berners-Lee
(b) Microsoft
(c) Arthur Clarke
(d) AT & T Bell La

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. Who scripted Gandhiji’s favorite song ‘Vaishnav Jan To?

(a) Narsinh Mehta
(b) Premanand
(c) Chunilal
(d) Dharmiklal

7. Yamini Krishna Murthy is famous for which style of dancing ?

(a) Manipuri
(b) Garba
(c) Bharatanatyam
(d) Kathak

8. Identify the goodwill ambassador for the UNICEF from the following

(a) Amitabh Bachchan
(b) N.R. Narayana Murthy
(c) Vijay Amritraj
(d) Michael Schumacher

9. Whose autobiography is “My Life”?

(a) Nelson Mandela
(b) Bill Clinton
(c) Margaret Thatcher
(d) J.M. Lyngdoh

10. Which country won the Euro 2004 Football Championship ?

(a) Germany
(b) Czech Republic
(c) Portugal
(d) Greece

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (b) 2. (a) 3. (d) 4. (d) 5. (a) 6. (a) 7. (c) 8. (a) 9. (b) 10. (d)


Get Daily Study Material via Email.