Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 89


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 89


1. Which of the following is not required for seed germination?

(a) Water
(b) Air
(c) Sunlight
(d) Suitable temperature

2. Soap is prepared by boiling caustic soda with

(a) Alcohol
(b) Kerosene oil
(c) Glycerine
(d) Fats

3. Which amongst the following is a book written by Dr. Harivansh Rai Bachchan?

(a) Chidambara
(b) Kapala Kundala
(c) Kamayani
(d) Prateeksha

4. The Comptroller and Auditor General of India acts as the chief accountant and auditor for the

(a) Union Government
(b) State Government
(c) Union and State Governments
(d) Neither Union nor State Governments

5. What do the paintings of Ajanta depict?

(a) Ramayana
(b) Mahabharata
(c) Jatakas
(d) Panchatantra

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. If 13 + 23 + 33 + 43 + 53 + 63 = 441 then find the value of 23 + 43 + 63 + 83 + 103 + 123

(a) 882
(b) 1323
(c) 1764
(d) 3528

7. In the following which two numbers are equal?

Directions: Read the following table and answer the questions below it:

LoansDisbursedby Four Banks in crores of Its. duringthe years

8. In which year the disbursement of loans by all the banks combined together was nearest to the average disbursement of loans over the years ?

(a) 1995
(b) 1996
(c) 1997
(d) 1998

9. What was the percentage increase of disbursement of loans of all banks together from 1997 to 1998 ?

(a) 6%
(b) 700/113
(c) 689/113
(d) 802/113

10. In which year was the total disbursement of loans of banks A and B exactly equal to the total disbursement of loans of banks C and D ?

(a) 1995
(b) 1996
(c) 1998
(d) None of these

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (d) 2. (c) 3. (d) 4. (a) 5. (c) 6. (b) 7. (c) 8. (b) 9. (b) 10. (c).


Get Daily Study Material via Email.