Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 97

Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 97

1. Which of the following is not a Kharif crop ?

(a) Rice
(b) Wheat
(c) Sugarcane
(d) Cotton

2. Where is Khaibar Pass situated ?

(a) Bhutan
(b) Bangladesh
(c) India
(d) Pakistan

3. Which of the following won the gold medal of football in Sydney Olympics 2000 ?

(a) Cameroon
(b) Argentina
(c) Germany
(d) Nigeria

4. In Sydney Olympic 2000 the maximum number of medals won by a woman sportsperson was

(a) 3
(b) 4
(c) 5
(d) 6

5. Where is Panzseer valley situated ?

(a) Lebanon
(b) Afghanistan
(c) Jammu and Kashmir, India
(d) Syria

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. Which of the following blood cells is compulsory for blood coagulation ?

(a) Platelets
(b) Red Blood Corpuscles
(c) White Blood Corpuscles
(d) Lymphocites

7. Which was the first antibiotic ?

(a) Terramycin
(b) Neomycin
(c) Penicilin
(d) Streptomycin

8. Virus contains

(a) Protein and lipid
(b) Nucleic acid and protein
(c) Lipid and carbohydrate
(d) Carbohydrate and nucleic acid

9. The minimum number of workers who can form a Trade Union and get it registered under Trade Union Act ?

(a) 7
(b) 25
(c) 100
(d) 50

10. In which state of India is there a uniform civil code ?

(a) Meghalaya
(b) Kerala
(c) Haryana
(d) Goa

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (b) 2. (d) 3. (a) 4. (a) 5. (b) 6. (a) 7. (c) 8. (b) 9. (c) 10. (d)


Get Daily Study Material via Email.