NEW! ALP ONLINE TESTS | GROUP-D Mock Tests

Disclaimer: RRB PORTAL is not associated with Railway Recruitment Board or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in

Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set -3


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set -3


1.RAPPROCHEMENT

(a) REPRESENT
(b) REPROACH
(c) PHANTOM
(d) CEMENT

(a) BOUND
(b) BONUS
(c) BUNCH
(d) BOARD

3. If PALE is coded as 2134, EARTH is coded as 41590, how is PEARL coded in that code?

(a) 29530
(b) 24153
(c) 25413
(d) 25430

4. (a) 64-8

(b) 80-9
(c) 7-49
(d) 36-6

5. Given set : 63, 49, 35

(a) 81, 63, 45
(b) 64, 40, 28
(c) 72, 40, 24
(d) 72, 48, 24

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

NEW RRB LOCO PILOT (ALP) Exam Online Tests Series

Directions (6-9): In each of the following questions, a series is given, with one/two term(s) missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

6. _?_DREQ, GUHT, JXKW

(a) EFRS
(b) TGSF
(c) JWVI
(d) AOBN

7. 56, 90, 132, 184, 248, __?__

(a) 368
(b) 316
(c) 362
(d) 326

8. 0, 4, 8, 24, 64, 176, __?__

(a) 180
(b) 480
(c) 280
(d) 300

9. WTPMIFB __?__ __?__

(a) ZV
(b) XU
(c) YU
(d) YV

10. If CONSCIOUSLY is written as PEBNPJEXNKM, then SOIL is written as

(a) NEKJ
(b) NEJK
(b) JENK
(d) ENJK

Answer:

1. (a) 2. (d) 3. (b) 4. (c) 5. (b) 6. (d) 7. (d) 8. (d) 9. (c) 10. (b)

 

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

NEW RRB LOCO PILOT (ALP) Exam Online Tests Series

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD


Get Daily Study Material via Email.