NEW! ALP ONLINE TESTS | GROUP-D Mock Tests

Disclaimer: RRB PORTAL is not associated with Railway Recruitment Board or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in

General Knowledge (GK) for RRB Exams - SET-20


General Knowledge (GK) for RRB Exams - SET-20


1. Laughing gas is?

ANS. Nitrous Oxide

2. Dwarf planet is?

ANS. Pluto

3. Shortcut of Paste in MS Word?

ANS. Ctrl+V

4. Currency of Myanmar?

ANS. Kyat

5. Who built Jantar Mantar of Delhi?

ANS. Maharaja Jai Singh

6. Popular dance of TamilNadu?

ANS. Bharatnatyam

7. Leprosy also known as?

ANS. Hansen’s disease

8. Ligo – a mission is related to?

ANS. Black Holes

9. How generator works?

ANS. Mechanical to electrical Energy

10. Smiling Buddha Mission?

ANS. India’s first successful nuclear bomb test

Study Kit for RRB Loco Pilot (ALP) Stage-1 Exam

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

11. What is Calcium Hydroxide?

ANS. Lime Water

12. Another Name of Badshah Khan?

ANS. Abdul Ghaffar Khan

13. First woman DG of paramilitary forces?

ANS. Archana Ramasundram

14. Syed Modi Grand prix held on which place?

ANS. Lucknow

15. When was Microsoft founded?

ANS. 1975

16. Which is not a gland?

ANS. Gall Bladder

17. Parliament Construction year?

ANS. 1927

18. Nephron Belongs to?

ANS. Kidney

19. British Rule was ended on which year?

ANS. 1947

20. Mars is also known as?

ANS. Red Planet

Study Kit for RRB Loco Pilot (ALP) Stage-1 Exam

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD


Get Daily Study Material via Email.