General Knowledge (GK) for RRB Exams - SET-21


General Knowledge (GK) for RRB Exams - SET-21


1. Yellow Fever caused by?

ANS. Female Mosquitoes

2. Who won more grand slams in the year 2015?

ANS. Novak Djokovic

3. 2015 Arjuna Award given to which female wrestler?

ANS. Babita Kumari

4. Full Form of RBC?

ANS. Red Blood Cells

5. Afghanistan’s Parliament name is?

ANS. Shora

6. Which is the Largest Stadium of America?

ANS. Michigan Stadium

7. Nagaland capital?

ANS. Kohima

8. NASA Headquarters?

ANS. Washington DC

9. Stainless steel is

ANS. an alloy

10. Gun powder consists of

ANS. potassium nitrate

Study Kit for RRB Loco Pilot (ALP) Stage-1 Exam

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

11. When did the british raj start in India?

ANS. 1858

12. Infrared rays are electromagnetic

ANS. waves.

13. Tashkent agreement signed after which Indo‐Pak war? –

ANS. 1965

14. The length of digestive system?

ANS. 30 Feet

15. Where is the statue of liberty?

ANS. New York, USA

16. Maximum no of Medals in 2012 Olympics?

ANS. USA

17. Winner of U19 World Cup –

ANS. West Indies

18. Which cricketer hit consecutive three centuries in world cup cricket?

ANS. Kumar Sangakkara

19. Khajuraho temples located in –

ANS. MP

20. Which gas is released during respiration by human beings?

ANS. carbon dioxide

Study Kit for RRB Loco Pilot (ALP) Stage-1 Exam

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit


Get Daily Study Material via Email.


comments powered by Disqus