NEW! ALP ONLINE TESTS | GROUP-D Mock Tests

Disclaimer: RRB PORTAL is not associated with Railway Recruitment Board or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in

General Knowledge (GK) for RRB Exams - SET-23


General Knowledge (GK) for RRB Exams - SET-23


1. Function of Hydrometer?

ANS. measures the specific gravity (relative density) of liquids

2. Panipat Refinery belongs to?

ANS. Haryana (IOCL)

3. Dadabhai Naoroji worked as a professor in which University?

ANS. Elphinstone College

4. Indo-Pak war in which year?

ANS. 1971

5. Which is most populous state according to 2011 census?

ANS. Uttar Pradesh

6. Forest cover of India according to 2015 survey?

ANS. 7,01,673 sq km

7. How many world heritage site in India by UNESCO?

ANS. 32

8. In Computer, Which change source code into object code?

ANS. Assembler

9. Which is not related to genetic engineering?

ANS. lambda virus.

10. What is the National Game of USA?

ANS. Baseball

Study Kit for RRB Loco Pilot (ALP) Stage-1 Exam

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

11. Law of Inertia was given by?

ANS. Newton

12. How many medals India gets in 12th South Asian Game?

ANS. 188

13. Bio Diesel Locomotive Coming in which Railway Zone?

ANS. Hubli Division

14. Which of the following is not a programming language?

ANS. Assembly Language

15. Rank of India in Human Development Index?

ANS. 130

16. What is the full form of ISI?

ANS. Inter Services Intelligence

17. Vasco D gama reached first at which place in India?

ANS. Kappad, Kerala

18. Tawang Monastery, in the Indian state of?

ANS. Arunachal Pradesh

19. Antileprosy day?

ANS. 30 January

20. Which soldier died on Feb 2016 in Siachen in J&K?

ANS. Hanumanthappa Koppad

Study Kit for RRB Loco Pilot (ALP) Stage-1 Exam

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD


Get Daily Study Material via Email.