NEW! ALP ONLINE TESTS | GROUP-D Mock Tests

Disclaimer: RRB PORTAL is not associated with Railway Recruitment Board or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in

General Knowledge (GK) for RRB Exams - SET-33


General Knowledge (GK) for RRB Exams - SET-33


1. Exobiology?

ANS. deals with the search for extraterrestrial life

2. Person can see only nearby objects?

ANS. Myopia

3. Prostate is a?

ANS. Gland

4. Bangladesh got its constitution on?

ANS. November 4, 1972

5. Players in each side of volleyball?

ANS. 6

6. Legislative powers vested with whom?

ANS. Parliament of India

7. AC TO DC is converted by?

ANS. Rectifier

8. Triratna is related to?

ANS. Buddhism or Jainism

9. Grand slam is combination of?

ANS. AUS Open, French Open, US open and Wimbledon

10. Which of these is not book by Abdul kalam?

ANS. My Country My Life

Study Kit for RRB Loco Pilot (ALP) Stage-1 Exam

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

11. Kalpana chawla Space shuttle name?

ANS. Columbia

12. Hirakud is located on bank of river?

ANS. Mahanandi

13. In LAL, BAL, PAL, who are BAL AND LAL?

ANS. Bal Gangadhar Tilak and Lala Lajpat rai

14. Which authority is elected on the basis of proportional representation?

ANS. President

15. Kurukshetra is near to which city?

ANS. Ambala

16. Crop insurance scheme?

ANS. PMFBY

17. IMO full form?

ANS. International Maritime Organisation

18. 1st home minister?

ANS. Vallabhbhai Patel

19. National unity day?

ANS. October 31

20. NASA situated in?

ANS. Washington D.C.

Study Kit for RRB Loco Pilot (ALP) Stage-1 Exam

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD


Get Daily Study Material via Email.