NEW! ALP ONLINE TESTS | GROUP-D Mock Tests

Disclaimer: RRB PORTAL is not associated with Railway Recruitment Board or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-52)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-52)

1. Diamond is harder than graphite because of

(a) difference in layers of atoms
(b) tetrahedral structure of diamond
(c) difference of crystalline structures
(d) None of these

2. Gobar gas contains mainly

(a) methane
(b) ethylene
(c) propylene
(d) acetylene

3. Which of the following elements is non-radioactive ?

(a) Uranium
(b) Thorium
(c) Plutonium
(d) Zirconium

4. Who invented Radar ?

(a) J. H. Van Tassel
(b) Wilhelm K. Roentgen
(c) P.T. Farnsworth
(d) A. H. Taylor & Leo C. Young

5. Who developed the concept ‘World Wide Web’?

(a) Tim Berners-Lee
(b) Microsoft
(c) Arthur Clarke
(d) AT & T Bell La

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. Who scripted Gandhiji’s favorite song ‘Vaishnav Jan To?

(a) Narsinh Mehta
(b) Premanand
(c) Chunilal
(d) Dharmiklal

7. Yamini Krishna Murthy is famous for which style of dancing

(a) Manipuri
(b) Garba
(c) Bharatanatyam
(d) Kathak

8. Identify the goodwill ambassador for the UNICEF from the following

(a) Amitabh Bachchan
(b) N.R. Narayana Murthy
(c) Vijay Amritraj
(d) Michael Schumacher

9. Whose autobiography is “My Life”?

(a) Nelson Mandela
(b) Bill Clinton
(c) Margaret Thatcher
(d) J.M. Lyngdoh

10. Which country won the Euro 2004 Football Championship ?

(a) Germany
(b) Czech Republic
(c) Portugal
(d) Greece

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (b) 2. (a) 3. (d) 4. (d) 5. (a) 6. (a) 7. (c) 8. (a) 9. (b) 10. (d)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD


Get Daily Study Material via Email.