RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-8)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-8)

1. Which state has become the first ever state in the country to issue Soil Health Cards or SHC to the farmers, a government initiative to all the farmers in the state ?

(a) Gujarat
(b) Uttar Pradesh
(c) Delhi
(d) Punjab

2. If a sum of money at simple interest doubles in 12 years, the rate of interest per annum is

(a) 49/3 %
(b) 7.5%
(c) 25/3 %
(d) 10%

3. 0.6 of a number is equal to 0.08 of another number. The ratio of the numbers will be

(a) 3 : 4
(b) 4 : 3
(c) 2 : 15
(d) 2 : 9

4.1/5 of a number exceeds1/7of the same number by 10. The number is :

(a) 125
(b) 150
(c) 175
(d) 200

5. A boys was asked to find the value of 3/8 of a sum of money. Instead of multiplying the sum by 3/8 he divided it by3/ 8 and then his answer exceeded by Rs. 55. Find the correct answer?

(a) Rs. 9
(b) Rs. 24
(c) Rs. 64
(d) Rs. 1,320

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. The sum of three consecutive odd natural numbers each divisible by 3 is 72. What is the largest among them?

(a) 21
(b) 24
(c) 27
(d) 36

7. If *381 is divisible by 11, then the digit at tae place of *is

(a) 0
(b) 1
(c) 4
(d) 7

8. By which smallest number should 5808 be multiplied so that it becomes a perfect square?

(a) 2
(b) 7
(c) 11
(d) 3

9. The least number which when divided by 4, 6, 8, 12 and 16 leaves a remainder of 2 in each case is

(a) 46
(b) 48
(c) 50
(d) 56

10. Sum of two numbers is 40 and their product is 375. What will be the sum of their reciprocals?

(a) 8/75
(b) 1/40
(c) 75/8
(d) 75/4

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (d) 2. (c) 3. (c) 4. (c) 5. (b) 6. (c) 7. (d) 8. (d) 9. (c) 10. (a)


Get Daily Study Material via Email.