RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-83)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-83)

1. Which of the following is not required for seed germination?

(a) Water
(b) Air
(c) Sunlight
(d) Suitable temperature

2. Soap is prepared by boiling caustic soda with

(a) Alcohol
(b) Kerosene oil
(c) Glycerine
(d) Fats

3. Which amongst the following is a book written by Dr. Harivansh Rai Bachchan?

(a) Chidambara
(b) Kapala Kundala
(c) Kamayani
(d) Prateeksha

4. The Comptroller and Auditor General of India acts as the chief accountant and auditor for the

(a) Union Government
(b) State Government
(c) Union and State Governments
(d) Neither Union nor State Governments

5. What do the paintings of Ajanta depict?

(a) Ramayana
(b) Mahabharata
(c) Jatakas
(d) Panchatantra

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. If 13 + 23 + 33 + 43 + 53 + 63 = 441 then find the value of 23+ 43+ 63 + 83+ 103+ 123

(a) 882
(b) 1323
(c) 1764
(d) 3528

7. In the following which two numbers are equal?

Directions: Read the following table and answer the questions below it:

Loans Disbursedby Four Banks in crores of Its. duringthe years Rupees (In crores)

Years

Banks 1995 1996 1997 1998
A          18      23      45   30
B          27      33      18    41
C          29      29      22    17
D          13      19      28    32
Total     87    104     113  120

8. In which year the disbursement of loans by all the banks combined together was nearest to the average disbursement of loans over the years ?

(a) 1995
(b) 1996
(c) 1997
(d) 1998

9 104.What was the percentage increase of disbursement of loans of all banks together from 1997 to 1998 ?

10. In which year was the total disbursement of loans of banks A and B exactly equal to the total disbursement of loans of banks C and D ?

(a) 1995
(b) 1996
(c) 1998
(d) None of these

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (b) 2. (d) 3. (d) 4. (c) 5. (c) 6. (d) 7. (c) 8. (b) 9. (b) 10. (d)


Get Daily Study Material via Email.