RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-84)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-84)

1. In which of the following banks, there was a continued increase in loan disbursement throughout the years ?

(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

2. In which bank was the loan disbursement more than 30% of the disbursement of all banks combined together in 1998 ?

(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

3. The average monthly income of A and B is Rs. 14000, that of 13 and’C is Rs. 15600 and A and C is Rs. 14400. The monthly income of C is

(a) Rs. 16000
(b) Rs. 15000
(c) Rs. 14000
(d) Rs. 15500

4. The average of first three numbers is thrice the fourth number. If the average of all the four numbers is 5, then find the fourth number.

(a) 4.5
(b) 5
(c) 2
(d) 4

5. The average age of eleven players of a cricket team decreases by 2 months when two new players are included in the team replacing two players of ages 17 years and 20 years. The average age of new players is

(a) 17 years 1 month
(b) 17 years 7 months
(c) 17 years 11 months
(d) 18 years 3 months

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

(a) 21 : 36
(b) 2 : 59
(c) 59 : 2
(d) 36 : 21

(a) 2
(b) 3
(c) 4
(d) 5

8. If A : B = 3 : 4, B : C = 5 : 7 and C : D = 8 : 9 then A: D is equal to

(a) 3 : 7
(b) 7 : 3
(c) 21 : 10
(d) 10: 21

9. The ratio of two numbers is 10 : 7 and their difference is 105. The sum of these numbers is

(a) 595
(b) 805
(c) 1190
(d) 1610

10. The ratio of the number of students in three classes is 2 : 3 : 5. If 20 students are increased in each class, the ratio becomes 4 : 5 : 7, what was the total number of students
before the increase ?

(a) 10
(b) 90
(c) 100
(d) 110

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (d) 2. (b) 3. (a) 4. (c) 5. (b) 6. (c) 7. (c) 8. (d) 9. (a) 10. (c)


Get Daily Study Material via Email.