RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-86)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-86)

Directions: Select the related letters/word /number from the given altrnatives

1. Psychology : Mind :: Ornithology : ?

(a) Sanskrit
(b) Coin
(c) Mammal
(d) Bird

2. Suggestion : Demand :: Take : ?

(a) Give
(b) Snatch
(c) Gain
(d) Gift

3. Maximum : Excess :: Sly : ?

(a) Pleasant
(b) Conservative
(c) Haphazard
(d) Permanent

4. 169 :13 :: 289 : ?

(a) 19
(b) 17
(c) 27
(d) 23

5. 122 : 170 :: 290 : ?

(a) 362
(b) 299
(c) 315
(d) 341

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. EGIK : WUSQ :: DFJH : ?

(a) XVTR
(b) BDFH
(c) ECGI
(d) SQON

7. RED : EFS :: BLUE : ?

(a) FVMC
(b) DTKA
(c) FUNC
(d) GVND

Directions: Select the odd word/letters/number from the given responses

8.

(a) Cotton
(b) Terene
(c) Silk
(d) Wool

9. 

(a) Light
(b) Wave
(c) Heat
(d) Sound

10.

(a) Distinguish
(b) Scatter
(c) Differentiate
(d) Classification

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (d) 2. (b) 3. (b) 4. (b) 5. (a) 6. (a) 7. (a) 8. (b) 9. (c) 10. (d)


Get Daily Study Material via Email.