NEW! ALP ONLINE TESTS | GROUP-D Mock Tests

Disclaimer: RRB PORTAL is not associated with Railway Recruitment Board or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-99)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-99)

1. Combustion is a

(a) physicai and chemical process
(b) biological process
(c) physical process
(d) chemical process

2. Which of the following is not a form of carbon?

(a) Soot
(b) Hematite
(c) Graphite
(d) Charcoal

3. What is Dry Ice?

(a) Solid carbon dioxide
(b) Liquid nitrogen
(c) ice cubes and saw dust
(d) Ice cubes and salt

4. The gas commonly used in advertisement sign-boards and decorative lights is

(a) nitrogen
(b) chlorine
(c) hydrogen
(d) neon

5. Flow of blood in dorsal blood vessel of earthworm is

(a) sideward
(b) downward
(c) backward
(d) forward

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. Which of the following is biodegradable?

(a) Leather belts
(b) Silver foil
(c) Iron nails
(d) Plastic mugs

7. Fungi that grow on bark are said to be

(a) Xyiophilous
(b) Saxicolous
(c) Coprophilous
(d) Corticolous

8. To an astronaut in space the sky will appear to be

(a) violet
(b) red
(c) blue
(d) black

9. On a rainy day, small oily films on water show brilliant colours. This is due to

(a) scattering
(b) dispersion
(c) refraction
(d) polarisation

10. Natural radioactivity was discovered by

(a) Rutherford
(b) Marie Curie
(c) Henri Becquerel
(d) Enrico Fermi

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (d) 2. (b) 3. (a) 4. (d) 5. (d) 6. (a) 7. (d) 8. (d) 9. (b) 10. (c)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD


Get Daily Study Material via Email.